L-SP Kehrääjäretki aikuisille


Rukki hurisee 28.6.2019
Aikuis- ja luottisryhmä tarjoaa retkiseuraa Harjureitillä 28.6. klo 22 alkaen. Kävelemme runsaan viisi kilometriä öisellä Virttaankankaalla. Etenemme rauhallisesti ja hiljennymme taajaan yön ääniä kuullaksemme.

Kangasmetsän linnuista tavoittelemme kehrääjän öistä hurinaa korviimme. Lisäksi meillä on hyvä mahdollisuus tavata mm. useita rastaslajeja, lehtokurppia ja onnen potkaistessa pöllöjäkin. 

Havainnointia opastamaan ja linnuista tarinoimaan saamme pari Petriä, Hakosalon (OuPa) ja Vainion (KRR). Retkellä on närhitakuu.
Öisen elämyksen keskellä teemme laavulle tulen ja paistamme, mitä kullakin mu-kana on. Yhteinen retkemme kestänee hiukan yli kolme tuntia. Kesken saa poistua, maastoon voi halutessaan jäädä yöpymään ja retkeä voi jatkaa itsenäisesti muutenkin.

Tule siis tapaamaan muita partioaikuisia liki piirimme keskipisteeseen. Ilmoittaudu Kuksitse <kuksaan.fi/26515> viimeistään juhannusviikonloppuna, jotta saisimme tarvittavat lisätiedot näppärästi perille.

Kokoonnumme Harjureitin Kantolaavulle, jonka äärellä on laajahko pysäköintialue. Suosikaamme kimppakyytejä. Kantolaavu on Oripään enklaavissa Säkylä-Virttaa-tien (213) varrella 7,2 km Kantatie 41:n risteyksestä luoteeseen (kilo-metriosoite Säkyläntie 719) ja noin 10 km Säkylän Pyhäjoelta jokseenkin kaakkoon. 

Mukaan tarvitset lämpötilan määräämän vaatetuksen, eväät ja partiohuivin. Lenkkarit soveltunevat jalkineiksi parhaiten. Kiikarista voi kesäyössä olla iloa. Pistäviltä ja purevilta hyönteisiltä suojautuminen saattaa osoittautua tarpeelliseksi, vaikka enimmän aikaa vietämmekin kuivalla kankaalla.

Mikäli retkiyöksi povataan kohtalainen tai rankka sade, varaudumme peruuttamaan retken. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme Kuksitse.

Nähdään Harjureitillä!

Sanna ja Petrit
--
petri.vainio@fimnet.fi, 
040 836 3413

sanna.tamminen@partio.fi, 
050 514 6725